Acil Aydınlatma Devresi

Geri2 of 2İleri

devre şeması

Devremizin şeması incelendiğinde malzeme yerleşimin oldukça basit ve etkili olduğunu görebilirsiniz.Devrenin çalışma mantığı güç kaynağından aldığı enerjiyi direnç aracılığı ile PN2222a iletişim gerçekleştirilir.Transistör bu sayede aktif olur ve mosfet IRF510 gate kapısına iletim gerçekleşir ve led’ler yanmaz.Tam tersi mantığı ile devremizdeki ledler yanar.3 adet pil aracılığı ile tahmini 10 saat boyunca ledler ortamı aydınlatabilir.

led bağlantı

Devremizde led’lerin lehimlenmesi gerekmektedir.Yukarıda gördüğünüz şekilde lehimleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

led

Her evde bir 3d printer olsa idi devre kutusunuda kafamıza göre tasarlar ve devreye şık görüntü vermeye çalışırdık .Lakin ülkemizin teknoloji açısından gelişmiş ülkelerin 10 yıl gerisinden geldiğinden bir 3d yazıcı almaya kalksak cihaz fiyatı 1000 doları geçer . 😀 O yüzden elinizin altında uygun ebatlarda bir kutu yapıp devre yerleşimini yaparsanız  dekoratif bir görünüme kavuşur.

devre kutusu

Devreyi isterseniz taşınabilir aydınlatma cihazı olarakta kullanabilirsiniz.Bizim tavsiyemiz acil durumlarda elektrik kesintilerine karşılık odanızın  yada salonun bir köşesine takarak karanlıktan kurtulabilirsiniz.Basit bir devre lakin acil durumlarda oldukça değerli olacaktır.

elektrik varken

Elektronik devrenin şemasını ve resimlerini buradan indirebilirsiniz.

 

Geri2 of 2İleri

Sponsorlu Bağlantılar
||||
Pin It

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*