Ana Sayfa / Pic ve Atmel Devresi / Dijital ses kontrol devresi

Dijital ses kontrol devresi

Dijital ses kontrol devresi.
MAX5486.
IC MAX5486 dayalı iki kanallı dijital ses kontrol devresi burada gösterilir. MAX5486 bir buton arayüzü olan bir 40K çift dijital ses / denge kontrol cihazıdır. IC aynı amaç için bir dış devre ihtiyacı ortadan kaldırılmış ve böylece tarafından dış parçalar sayısını azaltır bias gerilim kaynağı bir dahili vardır. IC ayrıca ses seviyesi ve denge seviyesini gösterir durum göstergesi LED’ler sürüş için kullanılan bir LED durum göstergesi sürücü devresi vardır. IC tek veya çift güç kaynağı çalıştırılır ve 24 pin TSSOP paketi mevcuttur edilebilir. MAX5486 dayalı ses kontrol devresi kişisel ses sistemleri gibi bir çok uygulamalarda uygulanabilir, el ses cihazları, ev sinema sistemleri, oto ses sistemleri, bilgisayar ses sistemleri vb düzenledi.

 

digital-volume-control-circuit

 

 

Devre açıklaması.
Sağ kanal giriş pin8 (IC birinci iç dijital potansiyometre yüksek terminali (HR)) uygulanır ve sol kanal giriş pin17 (yüksek terminali (HL) IC ikinci iç dijital potansiyometrenin) uygulanır. Iç potansiyometre düşük terminalleri (iğne 9 ve 6) kısa ve IC orta ön gerilim voltajı çıkışı (pin11) bağlı bulunmaktadır. Sağ kanal çıkışı ilk dahili potansiyometre ve sol kanal çıkışı tamponlu silecek terminali (pin10) mevcuttur IC ikinci bir dahili potansiyometre tamponlu silecek terminali mevcuttur. Bir 1uF kondansatör önyargı jeneratör bypass (pin12) toprağa bağlanır. Bu kondansatör amacı atlayarak gürültüdür. Kapasitörler C4 ve C5 amacı VDD ve VLOGIC kaynaklardan gelen gürültü bypass vardır. Bu, toplam kararlılığı ve devre performansını artırır.
D5 LED’ler D1 geçerli ses ve denge seviyelerinin durum gösterge LED’leri vardır. R5 R1 gelen LED’ler aracılığıyla akımı sınırlar. 1M direnç R6 durum göstergesi LED sürücüleri aktive içindir. LED D6 IC mevcut çalışma modunu temsil eder. Parlarsa, IC denge kontrolü modunda ve kapalı olduğunda, IC ses kontrolü modunda olacaktır. Direnç R7 LED D6 yoluyla mevcut sınırlar. Ses kontrolü modunda durum LED’leri sadece mevcut hacmini gösteren bir çubuk grafik ekran gibi çalışır. Ortalanmış bir denge olduğunda denge kontrolü modunda, centremost yalnız parlıyor LED. Sessiz modda, tüm durum göstergesi LED’i KAPALI kalır.
S4 S1 düğmesi anahtarları gibi devre kontrol edilmesi için kullanılır. Basıldığında S1 sessiz moduna IC itecektir. İtme düğmesi S4 ses kontrolü modu ve denge kontrol modu arasında seçim yapmak için kullanılır ve D6 olarak gösterilen LED edilebilir. Düğmesine S2 itin ve S3 artan ve ses kontrolü modunda hacmi azalan ve denge kayması için kullanılan denge kontrolü modunda sol ve sağ. Tek bir besleme işlemi bu devre de kullanılır, çünkü IC Vss pim topraklanır. Kapatma pin (pin6) kapatma işlevini devre dışı bırakmak için VLOGIC kaynağına bağlıdır. Yere kapatma pimi bağlanması kapatma moduna IC sürücü olacaktır.
MAX5486 çıkışı standart yüksek empedanslı kulaklık götürmek için yeterli olduğunu. Düşük empedanslı kulaklık ya da hoparlör sürüş için bir yükseltme aşamasında çıkış eklenmelidir. MAX5486 azami güç dağılımı 675mW ve yükleri seçerken bu noktada dikkate.
Notlar.
Devresi kaliteli bir PCB üzerine monte edilmelidir.
Devresi (VLOGIC ve VDD ikisi) beslemek için 5V DC kullanın.
Güç kaynağı gayet iyi düzenlenmiş ve gürültü arındırılmış olmalıdır.
S4 ile S1 geçer devre kontrol edilmesi için kullanılır.
D5 LED D1 durum göstergeleri vardır.
Ek bir yükseltici safha düşük empedans yük sürüş için gereklidir.

Yazar admin

Rasgele Devre

600 Watt Mosfet Güç Amfisi

600 Watt Mosfet Güç Amfi Devresi

Bugün paylaşacağımız elektronik devre oldukça kaliteli bir ses almamızı sağlayan 600 Watt’lık Mosfet Güç Amfisidir.Devrenin malzemelerine ...

5 Yorumlar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*

Pin It on Pinterest