Uzaktan Kumandalı Dimmer Devresi

Bugün paylaşacağımız devre  uzaktan kumandalı dimmer devresidir.Bu elektronik devremiz aracılığı ile evinizdeki lambaların şiddetini kontrol edebilirsiniz.Devrenin yapımı basit lakin  devreyi kullanırken  ve bağlantıları bağlarken  dikkatli bir şekilde davranmalısınız.Aksi durumda kendinize yada çevrenize zarar verebilirsiniz.O yüzden dikkatli davranalım.

dimmer devre

 

Bu elektronik devre sayesinde  ışık söndürmeyi unuttum  derdine son verebilecek  ve etkili ve güzel bir uygulama.Özellikle yatağa uzanmışken şu ışığı kim söndürecek şimdi  diyen benim gibi üşengeç kişiler için çok ideal bir devre.

devre şeması

 Dimmer Devresinin  kumanda  ile kontrolü şu şekildedir.

1..9 : yüzde 10..90 % ışık yoğunluğunu değiştirin

0 : % 100 Işık Değişim

Vol + – :  Azalış / Artış yoğunluğu

Pr + – : Azalış / Artış yoğunluğu özel fonksiyonlar

Güç Tuşu: Açık / Kapalı

pcb görüntüsü

 

 

Devrenin şeması,kodları ve baskı devre çizimini buradan indirebilirsiniz.

Pic e Hex yazma programı cardWriter

Bunuda deneyebilirsiniz DIYpack25ep

 !

Incoming search terms:

  • kumandali devrelerin yazilimi
Sponsorlu Bağlantılar
||||
Pin It

26 thoughts on “Uzaktan Kumandalı Dimmer Devresi

    • Kusura bakmayın geç yazıyorum .Belirttiğiniz malzeme röle değil kondansatördür.Projelerinizde ve hayatınızda başarılı olmanız dileklerimle.Kolay gelsin.

    • Merhabalar Ediz Bey indirme dosyaların içinde hex kodları mevcuttur.Sizin yapmanız gereken entegrenin içine o kod’u atmanızdır.Kod atabilmeniz için pic programlayıcı sahibi olmanız gerekmektedir.

    • İyi günler Mert bey ,
      Devremiz çalışan bir devredir, videodan anlaşıldığı gibi . Aynı şekilde youtube kanalımızda videonun altındaki daha önce yapılmış yorumlardan devrenin çalıştığı yönünde yorumlar bulunmaktadır. Çalışmayan devrelere sitemizde yer vermemek için azami gayret göstermekteyiz. Ayrıca site kullınıcılarımıza gerekli malzemeleri almadan önce devreleri similasyonlarla test etmesi gerektiğini bildirmekteyiz.Sizin sorunuza gelirsek elektronikte sorduğunuz sorunun uzaktan cevaplanmasının , yada yapılan devreyi görmeden bir fikir belirtmek mümkün değldir. Sadece genel bir cevap verebiliriz. Devre çizimi hatalı olabilir, lehim hatası olabilir bunun gibi cevabımız genel cümlelerden öteye gidemez maalesef. Kolay gelsin iyi çalışmalar.

  1. Merhaba admin.Bu verdiğiniz linkteki dosyaları hangi program açıyor acaba? Proteus programı ile açılmıyor

    • Belirttiğiniz devrenin şeması EAGLE Schematics adlı program sayesinde açılmaktadır.Devremizde hex ve c dili kodu mevcuttur.Projenizde ve hayatınızda başarılı olmanız dileklerimizle.Kolay gelsin.

    • Belirttiğiniz devrenin şeması EAGLE Schematics adlı program sayesinde açılmaktadır.Devremizde hex ve c dili kodu mevcuttur.Projenizde ve hayatınızda başarılı olmanız dileklerimizle.Kolay gelsin.

  2. merhaba,öncelikle 2 sorum olacak;1
    1.soru :PİC’e hex dosyasını nasıl atacağız?
    2.soru: herhangi bir kumanda ile mi yapabiliriz yoksa videodaki kumandadan mı gerekli,şimdiden teşekkürler…

  3. SAYIN admin merhaba,bu devre elemanları çevremdeki elektronik dükkanlarında yok.bi kaç sorum olacak:
    1-TSOP1238 yerine TSOP1133 koysak sıkıntı olur mu ?
    2-15uf/400V yerine kullanılabilecek bir kondansatör var mı ? Ya da 22uf değerli olan kondansatör kullanılır mı ?
    şimdiden teşekkürler…

    • İyi Günler ;Belirttiğiniz ir sensörünün yerine 1133 serisini kullanabilirsiniz.Arasındaki fark birisinin 38 kHz frekansında çalışması .Sizin kullanmak istediğiniz 30 kHz olmasıdır.2.sorunuzda belirttiğiniz 22uf kullanabilirsiniz.Kolay gelsin.

  4. Bu devrenin malzeme listesini ve baskı devresini verebilirmisiniz.malzemelerin kodlarını internette yazım çıkmadı yardımcı olurmusunuz teşekkürler

  5. merhaba,
    devrede PNA4602 IR Receiver sensor kullandım ancak devreyi bir türlü çalıştıramadım. birde devre üzerindeki butonun görevini anlayamadım. gerekli ölçümleri yaptığımda 12f629 besleme voltajı 4.2 volt olarak geliyor, triac kısık bir şekilde lambayı yakıyor ancak butona basınca yaklaşık 2-3 saniye sonra lamba sönüp yanıyor. elimi butonda çekince lamba tekrar kısık yanmaya devam ediyor. devreyi ben protoboard üzerine triac kullanmadan 5volt besleme ile de kurdum fakat o da aynı. bir sorun var onu çözemedim. sadece sensör kalıyor eğer yazılımda bir sorun yoksa. devredeki anlamsız sorunu ve butonun görevini bana açıklayabilirmisiniz lütfen.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*